Metsästys Posion yhteismetsässä

 

Yleistä tietoa metsästyksestä  

 

Yhteismetsän mailla on erinomaiset mahdollisuudet pienriistan, hirven, karhun ja pienpetojen metsästykseen. Esimerkiksi Koron ja Vohon palstat muodostavat yhdessä peräti noin 25 000 hehtaarin yhtenäisen jahtialueen. Lisäksi Jumiskon palsta on laajudeltaan noin 2500 hehtaaria. Alueen riistakanta on hyvä.

Pienriistalupien myynnissä otetaan vuosittain huomioon Maa- ja metsätalousministeriön ja Riistakeskuksen mahdolliset rajoitukset ja ohjeet.

 

Hirvenmetsästysoikeudet myydään vuosittain eniten tarjoaville asiakkaille pääosin nettihuutokaupoin osoitteessa www.eraverkko.fi sekä tarvittaessa erikseen ilmoitettavassa hirvenmetsästyksen järjestäytymiskokouksessa Posiolla. 

 

Karhunmetsästysluvat on varattavissa etukäteen.


Pienriistametsästyksen vierasluvat myydään VARUSTE.NETin verkkokaupassa ja VARUSTE.NETin puhelinmyynnissä numerossa; 09 454 0707.

Yhteismetsän osakkaille osakasluvat ja yhteismetsästä tontin vuokranneille kausiluvat myydään yhteismetsän toimistolta osoitteesta Posiontie 44, 97900 Posio. Tiedustelut kausiluvista sähköpostitse; Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja puhelimitse Markus Laatikainen; 040 1792110 sekä Jyrki Pitkänen; 040 8335136 .Lupien hinnat vuonna 2022:


Vierasluvat;

PIENRIISTA (sis. KANALINNUT)

Syyskuu ja tammikuu: 40 € / vrk

1.10.-10.12: 25 € / vrk

 


Yrityksille myynnissä VIP-kausilupia hintaan 500 €/kpl. Lupa on yrityskohtainen, ei henkilökohtainen. 
Lupa oikeuttaa pienriistan ja karhun metsästykseen.
Lupia on myynnissä 10 kpl / kausi.

PIENRIISTA, MUUT KUIN KANALINNUT (Vesilintu- ja jänislupa), myynnissä muulloin kuin kanalintujen pyyntiaikana hintaan 25 € / vrk

Karhulupa sisältyy vierasluvan hintaan.

 

KARHULUPA, erikseen 20 € / vrk tai 60 € / kausi

 


OSAKASLUVAT;

oikeuttaa pienriistan ja karhun metsästykseen:
Osakasluvan hinta on 20 € / kausi.
Osuusluku 0,0001-0,0050 oikeuttaa yhteen osakaslupaan
Kutakin seuraavaa osuusluvun alkavaa 0,0050 kohti voi lunastaa yhden osakasluvan lisää. Osuuslukurajoitteeseen nähden ylimääräiset lisäosakasluvat hintaan 100 € / kausi.

Esimerkki; Osakastilan osuusluku 0,0070 = oikeuttaa kahteen 20 euron hintaiseen kausilupaan. Lisäosakasluvat ko. tilalle (kolmas jne.) hintaan 100 € / kpl.

Osakaslupia ja lisäosakaslupia myydään vain osakkaalle, hänen vanhemmalleen, rintaperilliselleen suoraan alenevassa polvessa ja osakkaan ruokakuntaan kuuluvalle henkilölle. 

 

 

PIENPETOJEN METSÄSTYS;

Pienpetojen metsästyksestä ei peritä maksua, vaan pelkkä ilmoitus yhteismetsän toimihenkilölle riittää; Markus Laatikainen, puh. 040 1792110 tai Jyrki Pitkänen, 040 8335136.

Yhteismetsä kannustaa pienpetojen metsästykseen ja yhteismetsän alueilla tapahtuvaan pienpetojahtiin yhteismetsältä saa veloituksetta käyttöön pyyntivälineistöä (loukkuja). Lisäksi loukkuja voi ostaa omaan käyttöön edullisesti.

Yhteismetsän alueilta (Koron, Vohon ja Jumiskon palstat) saaliiksi saaduista pienpedoista yhteismetsä voi maksaa toimintatukea metsästäjille. Ota yhteyttä toimihenkilöihin.

LUPAMYYNTIIN VAIKUTTAVAT VUOSITTAIN MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN JA SUOMEN RIISTAKESKUKSEN MÄÄRÄÄMÄT MAHDOLLISET RAJOITUKSET METSÄSTYSAIKOIHIN JA METSÄSTETTÄVIIN RIISTALAJEIHIN.