FREERIDE-KELKKAILUALUEIDEN KARTAT SAATAVILLA NYT DIGITAALISENA!

 

Ajoalueiden digitaaliset kartta-aineistot ovat nyt saatavissa Mapitaren karttasovelluksen kautta. Mapitare -sovellus on ladattavissa Android laitteisiin Play-kaupasta ja Apple laitteisiin App Storesta. Sovellus löytyy nimellä: Mapitare Maasto- ja Merikartta. Sovelluksen peruslisenssi maksaa 19,99 €/vuosi.

 

Mapitare-järjestelmää on lisäksi mahdollista laajentaa mm. ajokavereiden/kelkkojen paikannukseen Ranniot-paikannusjärjestelmän avulla. Lisätietoja Mapitaresta osoitteesta: www.mapitare.fi ja Ranniotista: www.ranniot.fi.

Huom! Digitaalisessa kartta-aineistossa olevien ajokieltoaluiden lisäksi voi tulla myös erillisiä ajokieltoalueita, joiden karttaliitteet ovat saatavissa luvan oston yhteydessä.

 

Posion yhteismetsä suosittelee ensisijaisesti hankkimaan digitaalisen Mapitare -sovelluksen, jonka avulla navigointi maastossa on helpointa ja ajoreissun ennakkosuunnittelu helpottuu, kun kielletyt ajoalueet kuten taimikot näkyvät sovelluksella avoimina värjäämättöminä alueina. Sallitut ajoalueet näkyvät karttasovelluksella kirkkaan vihreällä taustavärillä. Huom! Mapitare-sovelluksessa voi näkyä myös muiden yhteismetsien freeride-alueita samalla karttateemoituksella, joten varmista että olet siirtymässä oikealle ajoalueelle!

 

Huom! Mapitare/Ranniot -sovelluksilla navigointi onnistuu myös offline-tilassa, vaikka matkapuhelinverkkoa ei olisikaan ja mikäli kartat on ladattu puhelimeen / tablettiin ennen matkapuhelinverkon ulkopuolelle siirtymistä. Freeride-alueet saat näkyville Mapitare -sovelluksessa aktivoimalla ”kelkkareitit”-karttatason.