PIENRIISTAN METSÄSTYS

 

Posion yhteismetsän pienriista- ja karhulupien myynti on käynnissä. 
Vierasluvat myydään internetistä osoitteesta www.varuste.net. Siirry TÄSTÄ LINKISTÄ METSÄSTYSLUPIEN VERKKOKAUPPAAN.

Vierasluvat myydään kiintiöidysti internetissä osoitteessa WWW.VARUSTE.NET Metsästys -tuoteryhmän alla! Vieraille myydään internetistä Varuste.net -sivuilta kolmea erityyppistä pienriistalupaa:
- "Pienriistalupa, syyskuu", joka sisältää kaiken pienriistan (myös metsäkanalinnut) ja karhun metsästysoikeuden, myydään hintaan 40 euroa / vuorokausi. Loka- joulukuussa vastaavan luvan "Pienriistalupa loka/marras/joulu/tammikuu" hinta on 25 euroa / vuorokausi.
- "Pienriistalupa vesilintu, jänis”, joka sisältää kaiken muun pienriistan paitsi metsäkanalintujen metsästysoikeuden myydään hintaan 25 euroa / vuorokausi, ei myydä kanalintujen metsästyskaudelle. Tämä pienriistalupa oikeuttaa myös karhunmetsästykseen.

- Pienpetojen metsästyksestä ei peritä maksua, vaan pelkkä ilmoitus yhteismetsän toimihenkilöille riittää. Tarvittaessa pienpetometsästykseen on saatavissa loukkuja yhteismetsän organisaatiolta.
- Pienriistalupatyypit oikeuttavat metsästykseen yhteismetsän Koron, Vohon ja Jumiskon palstoilla, pinta-ala yhteensä noin 27 500 hehtaaria. Palstoista Koro ja Voho muodostavat yhtenäisen noin 25 000 hehtaarin metsästysalueen erillinen Jumiskon palsta on noin 2 500 hehtaarin laajuinen.

Osakasluvat ja yhteismetsästä tontin vuokranneiden metsästysluvat myydään yhteismetsän toimistolta osoitteesta Posiontie 44, 97900 Posio. Osakaslupia myydään ohjesäännön mukaan vain yhteismetsän osakkaille ja heidän perheenjäsenilleen hintaan 20 euroa / kausi / osakas. Yhteismetsästä tontin vuokranneille myydään entisen myyntikäytännön mukaisesti pienriistan ja karhun metsästyslupia vuokrasopimukseen kirjatuille vuokramiehille hintaan 150 euroa / kausi / vuokramies.
Osakasluvat ja vuokramiesten luvat oikeuttavat metsästämään niin ikään Koron, Vohon ja Jumiskon palstoilla.

 

Pienriista-alueen paperikarttoja saa yhteismetsän toimistolta hintaan 15 euroa / kpl normaalipaperiin painettuna ja 20 euroa / kpl säänkestävälle paperille painettuna. Pienriista-alueen voi myös ladata sähköisesti OmaRiista -palveluun tunnuksella 457HLYXVQ5, jolloin se näkyy mm. älypuhelimella.


Yhteismetsällä on kolme vuokrakäyttöön tarkoitettua saunallista pelkkahirrestä tai kelosta rakennettua eräkämppää, joista kaksi sijaitsee Koron palstalla ja yksi Vohon palstalla. Posion yhteismetsän eräkämpät AUTTI 1 ja AUTTI 2 vuokrataan internetistä Lomarenkaan (www.lomarengas.fi) sivustolta. Kelosta valmistettu Vohon palstan kämppä VARES vuokrataan numerosta 040 1792110 tai sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Kämpän vuokraajille on varattu Posion yhteismetsän myyntikiintiöstä pienriistaluvat ostettavaksi.

Lisätietoa metsästysluvista ja kämpistä puhelinnumerosta 040 1792110 tai 040 8335136 ja sähköpostilla osoitteella Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.